חפש בבלוג זה

יום שבת, 24 בינואר 2026

האיש הקטן שבירח - סטודיו אימג'בוק

The little man in the moon 
 מאנגלית: מאיה שוהם פלאי
איורים טניה לוורס
הוצאת שוקן לילדים, נובמבר 2025, 30 עמודים קשיחים בתוך מארז עם תיבת נגינה

יובלי, הנכד הכי צעיר שלי הוא כבר איש בן 20 חודש. אפשר לומר שהוא בדיוק בגיל הזה, שבשבילו לישון זה די לחלשים.
המארז המוזיקלי החמוד הזה נראה לי מתאים לו בדיוק. זוהי קופסה בצורת ירח מחייך, שמתחתיה יש מעין רגל עגולה שאם מסובבים אותה שומעים מנגינה שקטה ונעימה. כשפותחים דלת קטנה מלפנים מוצאים שלושה ספרונים, כל אחד מהם מכיל 6 דפים קשיחים עם סיפור שמתאים בדיוק להשכבה לגילים האלה. מעט טקסט וציורים מקסימים. בכל ספר יש נוהל השכבה מקובל ומחוייך כשהירח ניבט מהחלון ומלווה את החוויה.
הספרון הראשון נקרא שלום שלום ובו מסופר על ארנבונת שאימה משכיבה אותה לישון. 
בספרון השני, הנקרא חלום מתוק, אביה של מיצי החתלתולה משכיב אותה ובספרון השלישי, ששמו מנגינה מתוקה, נרדמת הברווזונת לצלילי נגינת חלילו של הירח המציץ מהחלון.
גודלם של הספרונים מתאים בדיוק לכף ידו הקטנה של יובלי, ואני מקווה שזה יקדם אצלו, במיוחד עכשיו כשכל כך קר והרוח שורקת בחלונות, את הרעיון המכובד והחשוב שלישון זה דווקא כיף.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה